În ultima perioadă companiile și-au modificat strategiile cu privire la angajarea tinerilor, astfel că aceștia sunt integrați în echipele lor, chiar dacă nu au experiență. Pregătirea candidaților este însă o problemă cu care se confruntă angajatorii și nu de puține ori cei care aplică la diverse joburi nu țin cont de competențele cerute de companie.

Studiile sau programele de internship şi trainee?

Peste 32% dintre angajatori îşi doresc la interviu candidaţi care au în CV programe de internship, trainee şi stagii de practică sau alte activităţi extracurriculare, în detrimentul specializării studiilor. De ce? Pentru că astfel de programe demonstrează nivelul de implicare al juniorilor şi asigura angajatorii de existenţa unor abilităţi practice, nu doar teoretice.

Peste 70 de programe de recrutare pentru juniori

Pentru ca CV-ul să fie complet şi să conţină lucrurile pe care angajatorii le caută, participarea la un program de internship, trainee sau stagiu de practică poate fi cel mai bun start. Cele peste 70 de programe de recrutare pentru juniori din cadrul Târgului Virtual Hipo.ro pentru Absolvenţi au fost actualizate recent, iar noile companii participante au deschis poziţii disponibile începând cu luna iulie. Domeniile de activitate sunt diverse, la fel şi departamentele în care companiile au deschis aceste programe. Printre acestea se numără:

  • GlaxoSmithKline (GSK) – GSK Internship Program
  • CIEL România – Supererou în programare
  • eMAG – Commercial Traineeship
  • GroupM – Online (Digital) Media Interns
  • L’Oreal România – Marketing Internship
  • PwC – Tax Internship Programme
  • Ubisoft – Video Game Tester

600 de joburi la nivel național pentru absolvenții promotiilor anterioare

Companiile caută nu doar studenţi şi masteranzi, ci şi tineri care au acumulat deja între 0 şi 3 ani experienţă şi care îşi doresc să facă următorul pas în carieră. Joburile disponibile sunt în domenii precum Inginerie, Auto, Servicii& BPO, IT&Software, Financiar-Bancar, FMCG, Consultanţă, Farmaceutic, Turism, Publicitate& Media şi multe altele. Lista completă a oportunităţilor de carieră o poţi găsi aici.

Pentru că evenimentul este unul virtual şi se desfăşoară pe o platforma 3D, joburile oferite sunt la nivel naţional şi acoperă un număr mare de oraşe, în Timișoara au fost propuse 117 joburi.

În 2016, aproape jumătate dintre companii plănuiesc să recruteze studenţi, absolvenţi sau candidaţi cu 0-3 ani experienţă, în creştere faţă de anul trecut. Târgul Virtual Hipo.ro pentru Absolvenţi reuneşte cele mai multe oportunităţi de angajare pentru juniori, pe care tinerii le pot accesa pe www.hipo.ro cu un singur click până pe 14 august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.