De-a lungul timpului, capitala Banatului a inregistrat nenumarate premiere. Una dintre acestea si cea mai importanta, este reprezentata prin primul tramvai. Acesta a fost tras de cai pe strazile Timisoarei, in vara anului 1869. Vagoanele erau de fabricatie austriaca, iluminatul se facea cu lampi pe gaz, parcul numara 15 perechi de cai, cinci vagoane, dintre care trei erau rezerve.

Pentru a marca 144 de ani de la aceasta premiera, Regia de Transport a Timisoarei, a sarbatorit luni, 8 iulie, Ziua Transportului Public Local. Cu acest prilej, regia de transport a pus la dispozitia timisorenilor o cursa gratuita cu tramvaiul turistic, fabricat in anii 60. Pe durata calatoriei cu tramvaiul, un ghid a povestit pasagerilor, despre inceputul tramvaiului in Timisoara si despre zonele prin care acesta circula.

La eveniment a participat si grupul de copii Peregrinii, care a sustinut un concert ce a recreat atmosfera Timisoarei de alta data, prin interpretarea melodiilor lumii, la instrumente autentice: caval, acordeon, ukulele, bodhran, fluiere si mandolina.

A.M.D.

Category: News & Politics
Uploaded by: SocialMedia9 .
Hosted:

Articolul precedentConsilierii PDL au parasit sala de sedinte a Consiliului Local !
Articolul următorDoua noi organizatii infiintate de Forta Civica Timis !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.