Tipărește:Print This Post
Publicat la : mar, Iul 12th, 2016 la 8:39 pm | Vizualizari: 3036
Autor: Roxana Icobescu

130 de arbori împrejmuiesc șantierul United Business Center pentru protejarea mediului și confortul clienților

perdea de copaci mallTipărește:Print This Post

În luna iunie, compania IULIUS a început lucrările la cel de-al doilea imobil office clasa „A” din proiectul multifuncțional Openville. Clădirea United Business Center (UBC) 1 va fi dezvoltată în zona adiacentă Iulius Mall, dinspre Calea Sever Bocu, și va avea o suprafață de 13.000 mp. Lucrările se desfășoară conform graficului, în prezent fiind în derulare etapele de edificare a fundației.

Din dorința de a menține condițiile optime oferite clienților Iulius Mall Timișoara și în concordanță cu preocuparea față de protejarea mediului înconjurător, pe șantierul aferent clădirii UBC 1 sunt implementate o serie de măsuri care să limiteze răspândirea prafului și disconfortul fonic. Astfel, perimetrul în care se desfășoară lucrările de construcție este delimitat cu 130 de arbori cu o înălțime de aproape 8 metri. Copacii fac parte din specia Cupresus Leilandi, recomandată pentru realizarea „perdelelor” verzi, cu rolul de a bara emisiile de praf și de a oferi protecție fonică. După încheierea lucrărilor, vor fi transplantați în cel mai mare parc suspendat din România, de 55.000 mp, care va fi amenajat în cadrul ansamblului multifuncțional Openville. Pe lângă arbori, șantierul este îngrădit cu panouri și plase speciale de protecție.

În plus, niciun camion sau alt utilaj nu va părăsi șantierul fără ca roțile să fie spălate, astfel încât să se mențină standardele înalte privind ambientul din proximitate. De asemenea, căile de acces pietonal din imediata apropiere a perimetrului în care se desfășoară lucrările de construcție au fost acoperite cu gazon artificial, în timp ce un utilaj special este folosit pentru curățenie în zona adiacentă șantierului, care neutralizează răspândirea prafului.

Totodată, realizarea etapelor edificării UBC 1 este astfel planificată încât să nu afecteze fluxul de clienți și nici activitatea operatorilor din cadrul Iulius Mall Timișoara. Căile de acces auto și sensurile de mers nu sunt modificate, iar pentru pietoni a fost amenajat un nou culoar, care face legătura între Calea Lipovei și intrările în mall, de pe latura vestică. Mai mult, numărul locurilor de parcare puse la dispoziție de Iulius Mall a fost suplimentat în ultimele luni, astfel încât clienții să poată gara în cele mai bune condiții.

Ansamblul multifuncțional Openville implementează, în premieră pentru Timișoara, printr-o investiție de peste 220 milioane de euro, un nou concept de dezvoltare urbanistică, ce îmbină componenta office și pe cea de retail cu multiple posibilități de entertainment oferite decel mai mare parc suspendat din țară, 15 săli de cinema, 4 săli de evenimente, locuri de joacă, numeroase cafenele și restaurante tematice.

Despre autor

- 12/07/2016 20:39




Lasa un comentariu


Ultimele știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru